liVE pAINTINg @ 3fM gLazenhUIs aLPheioS 18 dec 2015 14:00 16155201911118

 

SONY DSC

Op vrijdag 18 december, de middag voordat het Glazen Huis werd afgesloten, kwam Alpheios alvast in actie voor Serious Request. Op het langzaam volstromende Pancratius plein beschilderde kunstenaar Erwin de Haan de Triple-T trolley. Diverse dansgroepen, cameraploegen en nieuwsgierige toeschouwers waren aanwezig om de sfeer te proeven.

Samen met dochtertje Jasmijn maakte de kunstenaar de trolley af door er mysterieuze teksten op te schrijven en abstracte figuren te tekenen. Zo bootste hij met behulp van cijferreeksen het logo van het Rode Kruis na. De cijferreeksen ‘sys64738’ betekenen ‘reset’ en dragen bij aan andere kreten als ‘Stop the Violence’ en ‘Hello World’. De Haan gaf daarmee een toepasselijke betekenis aan de trolley die later op de dag voor het goede doel werd geveild.

Diverse klanten en leveranciers van Alpheios brachten een bod uit op de unieke Triple-T trolley. De hoogste bieder is Becker Schoonmaakservice geworden met een bedrag van maar liefst €1395! Het bedrijf uit Fijnaart is zeer enthousiast: ‘Wij hebben ook al op andere manieren bijgedragen aan Serious Request en hechten hier veel waarde aan. De kinderen zijn volgens ons de toekomst en hier investeren wij graag in. Met dit initiatief wordt het ook nog eens gekoppeld aan schoonmaak en dat is natuurlijk een win-win situatie’. De volledige opbrengst gaat naar Serious Request en draagt daarmee kinderen in oorlogsgebieden een warm hart toe.

Alpheios wil graag al haar relaties bedanken voor hun deelname aan dit initiatief.

 

 

20151129_200752 copy

 

 

 

 

ZwaRTGOud aboUt EXpO 6-6-2014

 

 

Live painting met kunstenaar Erwin de Haan en beatmaker Raadsel

Edwin de Haan

door Harry Prenger

Ter plekke een schilderij maken. Meerdere zelfs. Bezoekers kunnen erbij zijn en toekijken. Op de achtergrond horen ze tegelijkertijd de vervormde beats van Raadsel. Kunstenaar Erwin de Haan en muzikant Peter Molenaar slaan de handen ineen voor een bijzondere samenwerking. Een soort ‘action painting’, maar dan met muziek. Waar? In Heerlen natuurlijk, stad van kunst die buiten de lijntjes kleurt.

De Haan maakt het spannend: “Ik ga schilderen met olieverf, oliekrijt, en acrylverstuivers op papier. De bedoeling is dat ik er een stuk of vijf a tien werken ga maken. Heel ruw werk. Ook verloot ik twee schilderijen met lijst.”

De Heerlense schilder is duidelijk van het ambacht. Niet vast te pinnen op een stijl. Zijn werk varieert van graffiti-achtig, cartoonesk tot abstract expressionistisch. Volgens eigen zeggen maakt hij bovendien gebruik van teksten “om een emotie of gevoel of iets wat in de huidige tijd speelt aan te duiden”.

Raadsel wisselt beats af met donkergekleurde klankwaaiers in een poging al improviserend aansluiting te zoeken met De Haans manier van schilderen. Dat maakt nieuwsgierig, schept verwachtingen. Niet voor niets heet de expo c.q. voorstelling Expectations.

Klompvier

Erwin de Haan & Raadsel: Expectations (Klompstraat 4, 20 uur, 6 juni 2014 Heerlen)